0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

SEO Ordbog | Her finder du alle de tekniske termer inden for søgemaskineoptimering.

Fra de mest grundlæggende koncepter til de mest komplekse termer, har vi alt sammenfattet her, præsenteret på en engagerende og letforståelig måde. Så tag et dyk ned i vores omfattende SEO-ordbog, fordyb dig i lærdom og lad din forståelse af SEO vokse.

Seo ordbog. Se de forskellige aspekter på SEO-hjulet og læs om søgemaskineoptimeringstermer her på siden.

0-9

200 Fejlkode

En statuskode på 200 indikerer at alt er i orden. Dette betyder, at din filforespørgsel er blevet udført korrekt, og at din fil, såsom et billede eller en tekstfil, blev uploadet og læst korrekt af browseren.

301 Fejlkode

Koden 301 angiver, at en fil er blevet permanent flyttet til en ny placering. Dette bruges typisk, når du ønsker at flytte en hel hjemmeside til et nyt domæne. Når dine filer er blevet flyttet korrekt, vil søgemaskinerne registrere omdirigeringen ved hjælp af en 301-kode.

302 Fejlkode

Koden 302 indikerer, at filen er blevet fundet, men den har midlertidigt placeret på et andet domæne. Dette betyder, at browseren vil blive dirigeret til den midlertidige placering for at få adgang til filen.

404 Fejlkode

En 404-fejl er den velkendte fejlkode, som browseren viser, når den ikke kan finde den ønskede side. Alle servere har en 404-fejlside. Dette sker normalt, hvis der er blevet indtastet en forkert URL eller brugt et link, der ikke længere virker. 404-fejlen kaldes også for et “dødt link”.

Læs mere om fejlkoder her

A

Above the Fold

Når din hjemmeside vises “above the fold” i søgeresultaterne på søgemaskiner betyder det, at den dukker op som en af de første resultater, ikke kun på den første side, men også i den øverste del af siden.

Dette udtryk stammer fra trykkeribranchen, hvor man tager højde for, at en avis ofte foldes, og derfor placerer det vigtigste indhold i den øverste halvdel af avisen.

At være “above the fold” på søgemaskiner er meget fordelagtigt, da det kræver mindre indsats for brugeren at få adgang til din hjemmeside, da de ikke behøver at scrolle for at finde den.

Jo mindre indsats brugerne selv skal gøre for at finde din side, desto bedre. “Folden” defineres typisk som mellem position 5 og 6 på den første side, men det kan variere afhængigt af brugerens browservinduesstørrelse, enhed og skærmopløsning.

Advertorial

“Advertorial” er en sammensætning af ordene “advertisement” (annonce) og “editorial” (redaktionelt indhold) og henviser til en reklame i form af redaktionelt indhold, såsom en artikel. Advertorials adskiller sig fra andre reklameformer, da de er designet til bevidst at ligne de eksisterende artikler og indhold på hjemmesiden.

Mange publikationer vil ikke udgive reklamer, der er helt identiske med deres normale artikler, så der er ofte ansvarsfraskrivelser fra deres side, f.eks. med ordet “Annonce” i toppen, for at angive, at det er betalt indhold.

I advertorials minder sproget og tonen ofte mere om en pressemeddelelse end deciderede nyhedsartikler.

Affiliate Marketing

Affiliate Marketing, også kendt som et partnerprogram, er en markedsføringsmetode, der er baseret på præstation. Som virksomhed indgår man samarbejde med andre virksomheder, influencers eller lignende for at promovere et produkt, og de aflønnes baseret på de resultater, de opnår.

Et meget udbredt eksempel er på YouTube, hvor YouTubere ofte har affiliate-links i beskrivelsen af deres videoer til produkter, de omtaler. Som betaling for at linke til produkterne modtager YouTuberen normalt en andel af salget eller en fast pris pr. klik. Affiliate Marketing kan også anvendes på mange andre måder.

Algoritme

En algoritme er en slags digital opskrift, der løser en bestemt type forespørgsel og giver et resultat, uanset den konkrete problemløsning. En udbredt algoritme inden for SEO er PageRank (opkaldt efter Larry Page, medgrundlægger af Google), som måler den relative værdi af oplysninger på hjemmesider og tildeler en værdi mellem 1 og 10 på en logaritmisk skala.

Alt-tag

Alt-tag, også kendt som alt-attribut, står for “alternative tekst”. Det bruges til at navngive elementer, normalt billeder, i et HTML-format, så browseren ved, hvad det er. Det er også alt-tag, der får en lille tekstboks til at dukke op, når markøren er over et billede.

Alt-tags bruges også af tilgængelighedsværktøjer som skærmlæsere til blinde, så de kan “se” hvad der er på et billede. Hvis man bruger alt-tags optimalt, kan det hjælpe med en bedre placering i søgemaskinerne, især i Googles billedsøgning.

AMP

AMP står for “Accelerated Mobile Pages” og er et initiativ fra Google som svar på Facebook Instant Articles. Det er et mobiloptimeret, open-source HTML-framework designet til at gøre artikler og websites betydeligt hurtigere end normalt. Det har en teknisk avanceret struktur, men i praksis bidrager det til at give brugerne en bedre oplevelse, når de browser på en mobil enhed.

Ankertekst

Ankertekst er et vigtigt begreb inden for SEO. Ankertekst er den klikbare og synlige del af et link. Ankerteksten beskriver den tekst, der kan klikkes på i et link. Teksten bruges til at opsummere det indhold, man kan forvente at se, når man åbner linket. Ankertekst er vigtig, da den også fortæller Google, hvad indholdet på den linkede side handler om.

API

API står for “Application Programming Interface” og er en softwaregrænseflade, der gør det muligt for to forskellige softwareprogrammer at kommunikere med hinanden, selvom de ellers ikke ville være kompatible.

Ved hjælp af en API kan to programmer tilbyde tjenester, herunder data, på tværs af deres systemer.

B

Backlink

En backlink er et indgående link, der fører fra en hjemmeside til en anden webressource, såsom en anden hjemmeside eller webdatabase. Når det drejer sig om SEO, er det vigtigt at være opmærksom på ankerteksten og relevansen af den hjemmeside, hvor linket stammer fra, i forhold til den hjemmeside, det fører til.

Black Hat SEO

Black Hat SEO er det modsatte af White Hat SEO, der bruges til at beskrive “gode” og “onde” praksisser. Udtrykket bruges ofte inden for hacking. Med hensyn til SEO er Black Hat-taktikker ikke “onde” på den måde, men de er etisk tvivlsomme metoder til at opnå en høj placering i søgemaskinerne.

Black Hat-metoder kaldes også Spamdexing og involverer bevidst manipulation af søgemaskineindekser.

Spamdexing omfatter ofte at overfylde en hjemmeside med gentagelser af irrelevante sætninger og ord med det formål at overbelaste Googles indekseringssystem med et bestemt søgeord.

Andre Black Hat-taktikker kan omfatte skjult tekst, hvor en tekstblok er gemt for brugere ved at have samme farve som baggrunden eller ved at være placeret i en usynlig “div” blok. Den skjulte tekst kan stadig indekseres af Google.

Hvis Google opdager, at man bruger Black Hat-taktikker, kan de straffe ens hjemmeside ved at nedprioritere den i søgeresultaterne.

Bounce

Når en bruger besøger en hjemmeside og forlader den efter kun at have været på én side, kaldes det en “bounce”.

Bounce Rate

Bounce rate, også kaldet “afvisningsprocent”, er procentdelen af brugere, der besøger en hjemmeside og forlader den igen uden at besøge en anden side på websitet.

Det kan også beskrives som en session, hvor brugeren kun ser én side på websitet.

Broken links

Et broken link er et link, der ikke fungerer længere.

Dette sker, når den side, der linkes til, ikke længere eksisterer. Brugeren mødes af en fejlmeddelelse som f.eks. “Siden blev ikke fundet” (også kendt som en 404-fejl). Broken links kan også skyldes tastefejl i linket, hvor der måske mangler et bogstav i URL’en.

Broken backlink

Et broken backlink opstår, når du har fjernet en side fra din hjemmeside, men der er eksterne sider, der stadig linker til denne side. Dette skaber en 404-fejl på din hjemmeside.

C

Call-to-action

En handlingsopfordring, også kendt som “Call-to-action” eller CTA, er en tekstlinje, der direkte opfordrer brugeren til at udføre en bestemt handling, såsom at købe et produkt eller læse mere om det.

En CTA kan være en opfordring til forskellige handlinger, f.eks. at tilmelde sig et nyhedsbrev, få en kupon, deltage i et kursus og meget mere. En CTA kan placeres hvor som helst i markedsføringen, men det er næsten obligatorisk at placere den i onlineannoncer for at opnå gode resultater.

Canonical tag

Et kanonisk tag er et HTML-element, der implementeres for at undgå duplikeret indhold på en hjemmeside. Man ønsker at undgå for meget duplikeret indhold, da søgemaskiner ikke kan lide gentaget indhold.

Med kanoniske tags angiver man, hvilken side der er den “kanoniske” eller “foretrukne” version af en webside. Det er nyttigt, hvis man har flere sider med meget ens indhold.

Content

Content betyder indhold på engelsk. Indhold kan være alt fra videoer, billeder, tekst og meget mere.

Clickbait

Clickbait er et udtryk, der beskriver artikler med sensationelle og lokkende overskrifter, der skal vække folks nysgerrighed og få dem til at klikke på linket. Når man så har klikket, er indholdet ofte ikke tilfredsstillende i forhold til forventningen skabt af overskriften.

Cloaking

Cloaking er en teknik, der bruges inden for Black Hat SEO. Det er en metode til at vise ét resultat for søgemaskinens robotter og et andet for brugerne af websiden.

CMS

CMS står for Content Management System, hvilket er et system til at administrere indhold. Et CMS gør det meget lettere for folk at oprette og administrere hjemmesider uden at have kendskab til programmering.

Et CMS bruges til at opdatere, ændre og tilføje indhold på en hjemmeside. I stedet for manuelt at skulle skrive HTML- og CSS-kode, kan et CMS administrere hjemmesiden gennem en normalt nem og brugervenlig grænseflade. Nogle af de største CMS’er i verden er WordPress, Wix og Squarespace, som er platforme for millioner af hjemmesider.

CPA

CPA står for Cost Per Acquisition, hvilket er den gennemsnitlige omkostning ved at erhverve en kunde eller et lead. CPA bruges også nogle gange som forkortelse for Cost Per Action, eller pris pr. konvertering på dansk, hvilket oftest bruges til at måle omkostningerne ved en online kampagne.

CPC

CPC står for Cost Per Click, og som navnet antyder, er det omkostningen forbundet med et enkelt klik fra brugerne på en annonce.

CPM

CPM står for Cost Per Thousand, hvor “M” kommer fra det romerske tal for tusind. CPM er den prismodel, der anvendes for mange onlineannoncer, og det er prisen, man betaler for 1000 visninger af en annonce. For eksempel, hvis man ønsker at købe 100.000 visninger, og prisen er en CPM på 200 kr., betaler man 200 x 100.000 / 1.000 = 20.000 kr.

Crawler

En crawler eller webcrawler er et program, som søgemaskiner bruger til at scanne websider og indsamle data. Webcrawleren anmoder om en side og henter derefter det indhold, den er programmeret til at hente. En webcrawler bruges ofte til at indeksere hjemmesider og indsamle data til søgemaskinens algoritme.

Google bruger en webcrawler til at bestemme, hvilke resultater der skal vises i søgeresultaterne.

CRO

CRO er en forkortelse for Conversion Rate Optimization, hvilket på dansk betyder konverteringsoptimering. Det handler om at få flere brugere til at konvertere og foretage en handling, typisk at foretage et køb på ens hjemmeside.

CTR 

CTR står for Click Through Rate. Begrebet indikerer, hvor mange besøgende på en bestemt side har klikket på et bestemt link for at komme dertil. Det bruges ofte som en succesmåling for en onlineannoncekampagne. Hvis antallet af brugere, der klikker på annoncen, er 10 ud af 100 besøg på siden, hvor annoncen er placeret, svarer det til en CTR på 10%.

D

Beskrivelsestag

Beskrivelsestag er en HTML-metatag, der bruges til at give en kort beskrivelse af indholdet på en bestemt side. Typisk er beskrivelsestags mellem 140 og 160 tegn. Søgemaskiner værdsætter tags, der beskriver siden, og disse tags bruges til at beregne rangering og siderangering.

Distributed Denial of Service (DDoS)

DDoS er en forkortelse for Distributed Denial of Service, hvilket er en bevidst angrebsmetode, der bruger distribueret servicenægtelse til at overbelaste en internetserver så meget, at legitime anmodninger ikke kan besvares.

Dette er en koordineret angrebsform, hvor mange enheder samtidigt sender anmodninger til hjemmesiden. DDoS-angreb er en udvidelse af DoS-angreb, hvor DoS kun involverer en enkelt enhed, mens DDoS er distribueret over flere enheder.

Både DDoS- og DoS-angreb er ulovlige og strafbare.

Disavow-fil

En disavow-fil er et værktøj udviklet af Google til manuel rapportering af indgående links, som du ikke ønsker at linke til din side. Disse links er typisk spamlinks og andre dårlige links.

DNS (Domain Name System)

DNS er en forkortelse for Domain Name System. En DNS-server oversætter URL-adresser til IP-adresser og omvendt. Når du indtaster en URL i din browser, sender din enhed en anmodning til en DNS-server for at få IP-adressen, så enheden kan finde hjemmesiden.

Domænenavn

Et domænenavn eller internetdomæne er en identifikationsstreng, der repræsenterer en eller flere tilknyttede IP-adresser på internettet. Domænenavne forveksles ofte med webadresser, men de er ikke det samme. Domænenavne bruges blandt andet til at identificere webadresser.

De fleste domænenavne på internettet er såkaldte “anden niveau” domænenavne (second level domain names), hvor det første niveau er landekoden (.dk eller .com), og det andet niveau er navnet på hjemmesiden (f.eks. Amazon i amazon.com).

Det første niveau, også kendt som top level domain (TLD), såsom .com, administreres af organisationen ICANN, som ikke sælger, men lejer dem ud i en given periode.

Via en DNS oversættes et domænenavn til en IP-adresse, som din enhed kan forstå.

Fordi en hjemmeside i virkeligheden er placeret på en IP-adresse, ville det være svært at huske alle hjemmesiders IP-adresser. Derfor bruger man domænenavne.

Duplikeret indhold

Duplikeret indhold refererer til indhold på din hjemmeside, der eksisterer flere steder samtidigt, det vil sige identisk indhold, der er duplikeret. Det er meget vigtigt at undgå at have duplikeret indhold på din hjemmeside, da søgemaskinerne lægger stor vægt på unikt indhold.

E

E-A-T Score

E-A-T repræsenterer Ekspertise, Autoritet og Troværdighed. Disse parametre bruges til at bedømme kvaliteten og relevansen af en websides indhold. Ifølge Google er E-A-T scoren en essentiel komponent, der bestemmer en websides samlede Page Quality Rating, hvilket i sidste ende påvirker sidens placering i søgeresultaterne.

EPV

EPV, eller Earnings per Visitor, oversat til Indtjening per besøgende, er en metode til at vurdere, hvor meget indkomst en enkelt besøgende genererer for din hjemmeside. EPV kan let beregnes ved at dele den samlede indkomst med antallet af besøgende, der har besøgt din side i en bestemt tidsramme.

F

Featured Snippets

Featured Snippets er en særlig funktion fra Google, der præsenterer et kort udsnit fra en hjemmeside, som indeholder relevant information i forhold til den udførte søgning. Denne snippet vises i en boks øverst i søgeresultaterne og er designet til at give brugeren svar på deres forespørgsel hurtigere.

FFA – Free for All

FFA henviser til en kategori af linkkataloger, hvor det er gratis at få et link til ens egen hjemmeside.

FFA benyttes hyppigt som en spammetode, idet e-mailadresser ofte indsamles fra de personer, der registrerer sig, med henblik på at sende dem uønskede mails. FFA er ikke en anbefalet tilgang for dem, der ønsker at arbejde seriøst med SEO, da det ikke har nogen værdi i forhold til søgemaskineoptimering.

Generelt set er FFA mere besværlig end gavnlig, og i værste fald kan det forårsage mere skade på dit website end gavn.

G

Geo Targeting
Geo targeting refererer til tilpasningen af webindhold baseret på brugerens geografiske placering. Lokationsinformationen kan være land, region, by, postnummer, IP-adresse, m.m. Takket være platforme som Facebook, som konstant overvåger brugerens lokation, kan man målrette annoncering. Eksempelvis kan annoncer designes til kun at blive vist for brugere inden for en radius af 5 km fra en given butik.
 
Google Ads
Google Ads, ofte bare kaldet AdWords eller Google Ads, er Googles egen annonceringsplatform. Denne tjeneste er portalen for at købe reklameplads på Googles mange platforme. Her kan man placere tekstannoncer i søgeresultater, bannerreklamer, videoreklamer på YouTube, og meget mere. På Google Ads kan man også monitorere og analysere sin kampagnedata, og foretage justeringer baseret på kampagnens performance.
 
Google Analytics
Google Analytics er et værktøj til dataanalyse, der giver dybdegående statistikker om brugeradfærd og webtrafik på en hjemmeside. Brugt af millioner af hjemmesider, Google Analytics giver indgående indsigt i brugernes demografi, adfærd og interaktioner med dit website. Denne information hjælper med at forstå ens målgruppe og optimerer hjemmesiden eller reklamekampagnerne. For eksempel, hvis data viser en overvægt af kvindelige besøgende i alderen 25-34 år, kan man tilpasse sin Google Ads kampagne til at prioritere denne målgruppe.
 
Google Core Update
En “core update” refererer til betydelige ændringer i Googles søgemaskinealgoritme, som bliver opdateret regelmæssigt for at forbedre søgeoplevelsen. Disse større opdateringer kan påvirke, hvordan din hjemmeside rangerer i søgeresultaterne. Google annoncerer ofte en kommende opdatering, men nogle gange kan disse opdateringer rulles ud uden forudgående varsel.
 
Google Display Network
Google Display Network er navnet på den samling af platforme, hvor man kan købe reklameplads via Google Ads. Denne samling omfatter mere end 2 millioner hjemmesider, videoer, og apps. Google Display Network giver også mulighed for at målrette annoncer baseret på en række kriterier, eller endda at vælge specifikke steder, hvor din annonce skal vises.
 
Google Keyword Planner
Keyword Planner er et værktøj inden for Google Ads platformen. Denne funktion hjælper med at opbygge en keyword plan, giver adgang til data om søgevolumen for specifikke keywords, viser konkurrenceniveauet og den gennemsnitlige klikpris. Denne information hjælper med at træffe beslutninger om, hvilke søgeord der er mest effektive at byde på i annoncering. Selvom søgevolumen og konkurrenceniveau er kun vejledende, er Keyword Planner stadig et nyttigt værktøj til at finde de mest relevante keywords for din virksomhed.
 
Google My Business
Google My Business (GMB) er Googles platform for virksomheder til at interagere med deres kunder via Google. Med en GMB-konto kan virksomheder promovere sig selv gratis i Google søgning og på Google Maps. Her kan virksomheder dele opdateringer, lave opslag, uploade billeder og meget mere. GMB hjælper med at gøre det lettere at håndtere virksomhedens tilstedeværelse på Googles platforme.

H

H-Tags

H-Tags er HTML elementer, der bruges til at angive hierarkiet i overskrifter på en webside. H1-H6 er de forskellige niveauer, hvor H1 er den mest betyede, mens H6 er den mindst betydende. H1 og H2 bruges typisk til at inkludere nøgleord, der er relevante for webstedets indhold for at forbedre webstedets søgemaskineplacering. H3 til H6 bruges i lighed med søgeordene i hovedteksten. Et H-Tag i HTML-format kan se sådan ud: <h1>Indsæt nøgleord her!</h1>.

Health Score

Health Score er et indeks, der vurderer sundheden af dit website, som tilbydes af SEO-værktøjet Ahrefs. Det vurderer forskellige faktorer, som antallet af fejl på webstedet, antallet af brudte links (404-fejl), lav hastighed osv.

Læs mere om Websidehastighed her

Hit

Et hit er et udtryk, der henviser til en begivenhed, hvor der foretages en forespørgsel på en webserver. I dagligdagen bruges det til at angive hver gang nogen besøger dit websted.

HTML

HTML er det programmeringssprog, der anvendes til at oprette websider. HTML, som står for Hyper Text Markup Language, er den basale kode, der fortolkes af en browser, så den kan vise websiden korrekt.

Hyperlinks

Hyperlinks er tekststrenge i en tekst, der er fremhævet og indeholder et link, der fører dig til en anden webside. Teksten, der indeholder hyperlinks, er ofte markeret med blåt og har en understregning.

I

Impression

En impression er også kendt som en visning eller eksponering. Det er simpelthen et mål for, hvor mange gange noget er blevet set. Men impressions siger ikke noget om engagement, så det er ikke nødvendigvis så værdifuldt som et klik. Man kan have mange impressions på en annonce, men få klik, hvilket indikerer, at annoncen ikke er tiltalende nok for det meste af publikummet.

Indeksering

Indeksering er processen med at organisere information fra en hjemmeside i en systematiseret form. Søgemaskiner bruger bots til at gennemgå og kategorisere indholdet på din hjemmeside. Dette hjælper søgemaskinerne med at vise de mest relevante sider, når visse emner søges efter.

Indgående link

Et indgående link er et link, der kommer fra en ekstern kilde og peger ind på din hjemmeside. Hvis disse links kommer fra troværdige kilder, kan de forbedre din hjemmesides SEO.

J

Java

Java er et højtstående programmeringssprog, der er inspireret af C++. Det skal ikke forveksles med JavaScript, som er et mere grundlæggende sprog. Java bruges primært til at skabe Java Applets, serverapplikationer og en række softwareplatforme, der ofte ikke er direkte relateret til internettet. Søgemaskiner kan ikke læse tekst og links i Java Applets, men serverprogrammer lavet i Java skaber ikke nødvendigvis problemer med søgemaskiner.

K

Keyword

Keywords, eller nøgleord, er de ord som brugerne indtaster, når de laver en søgning. Det er afgørende at kende de mest relevante keywords for din målgruppe og implementere dem på din hjemmeside. Dette er også nødvendigt, hvis du annoncerer online via Google, da dine valgte keywords vil bestemme, hvilke søgninger din annonce vil blive vist i.

Keyword Density

Keyword Density er en måleenhed for, hvor mange gange et bestemt keyword optræder på en side, i forhold til det samlede antal ord. Det beregnes som en procentdel, men er ikke en metrik, der ofte bruges længere.

Knowledge Graph

En Knowledge Graph er en infoboks i Google’s søgeresultater, der sammenfatter information fra forskellige kilder. Det gør det nemmere og hurtigere for brugeren at finde den ønskede information.

Konvertering

En konvertering er et udtryk for en positiv handling, som en bruger udfører, der er til fordel for din virksomhed. Dette kan være køb af et produkt, tilmelding til et nyhedsbrev, download af en fil og lignende.

L

M

Meta Description

En meta-beskrivelse er en type HTML-tag, der bruges i head-delen af en webside til at tilbyde en kortfattet opsummering af sidens indhold. Når en potentiel besøgende søger på Google, vil teksten i din meta-beskrivelse fremstå i søgeresultaterne. En veludformet og tiltalende beskrivelse kan motivere folk til at klikke på din side, forbedre din CTR (Click Through Rate) og øge sidens placering.

N

Negativ SEO

Negativ SEO er en metode, der bruges til at skade en konkurrents SEO indsats ved at spamme deres site med irrelevante, lavkvalitets links eller endda ved at benytte ulovlige taktikker som hacking eller DDoS angreb. Mens denne black hat-teknik kan forringe en konkurrents SEO position, kan det også skade din egen placering, hvis det opdages, og potentielt føre til juridiske konsekvenser.

O

Off-page SEO

Off-page SEO refererer til SEO aktiviteter, der foretages uden for din egen hjemmeside, primært gennem linkbuilding. At skaffe kvalitetslinks fra eksterne sider som sociale medier eller anerkendte hjemmesider i din branche er centrale aspekter af off-page SEO.

On-page SEO

On-page SEO dækker over alle de optimeringer, du foretager direkte på din egen hjemmeside. Det kan omfatte ting som at skrive indhold omkring bestemte søgeord du ønsker at rangere på, eller at etablere interne links mellem dine sider.

P

PageRank

PageRank er en algoritme skabt af Google’s medgrundlægger Larry Page, der bruges til at vurdere hjemmesiders værdi og relevans. Denne berømte algoritme giver en logaritmisk skala score mellem 1 og 10, hvor en pagerank på 3 er 100 gange højere end en pagerank på 1.

Q

Quality Score

Quality Score er en evaluering af din annonces kvalitet som Google Ads udfører. Denne score tager højde for flere faktorer, som websitets kvalitet, annoncebudgettet, CTR, budstrategi og mere. Selvom Google holder detaljerne hemmelige, har de bekræftet, at en god Quality Score kan hjælpe med at forbedre din annonces placering i søgeresultaterne.

R

Rich Snippets

Rich Snippets er et koncept udviklet af Google, som giver mere uddybende information om en side direkte i søgeresultaterne. Gennem Rich Snippets kan du vise ting som stjernebedømmelser eller en ingrediensliste for en opskrift, hvilket kan forbedre din CTR.

S

SEM

SEM, eller Search Engine Marketing, er en form for online markedsføring, der involverer brug af søgemaskiner. Google Ads er et eksempel på SEM.

T

Teknisk SEO

Teknisk SEO refererer til alle de tekniske ændringer, du kan foretage på din hjemmeside for at forbedre dens placering i søgeresultaterne. En effektiv teknisk SEO-strategi tager højde for hjemmesidens struktur, indhold og brugeroplevelse, samt stabiliteten og hastigheden af den platform, den er bygget på.

U

URL

URL er en forkortelse for “Uniform Resource Locator”, som er en unik adresse, der identificerer hver side på internettet.

V

Voice Search

Voice Search, eller stemmesøgning, er en teknologi, der tillader brugere at udføre søgninger ved at tale i stedet for at skrive. Dette kan være særligt brugbart ved brug af smart højttalere, da brugeren kan modtage information uden at skulle se på en skærm.

W

White Hat SEO

White Hat SEO er den etiske tilgang til SEO, hvor man overholder alle gældende retningslinjer og regler fra Google. Det anbefales at følge denne tilgang for at opnå bæredygtige og langvarige resultater i søgemaskineoptimering.

X

XML Sitemap

Et XML-sitemap er en fil, der lister alle underordnede sider på et website. Denne fil kan også indeholde oplysninger om vigtigheden af hver side, dens opdateringsfrekvens, og andre data, der kan hjælpe søgemaskiner med at forstå og indeksere din hjemmeside mere effektivt.

Y

YMYL

YMYL er en forkortelse for “Your Money or Your Life” og er et koncept anvendt af Google til at kategorisere emner, der kræver ekspertise for at give troværdig information, såsom medicin, finans, videnskab osv. Dette er særligt relevant, hvis du forsøger at skabe sider, der skal have en høj E-A-T (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) værdi.